HTML

Love&Peace

Hogyan lássuk meg mindenben a szépet és a jót? Mi valójában a Boldogság, a Béke és a Szeretet? Ki vagyok én? Mi az Élet célja?

Archívum

Kedves Látogató, Érdeklődő!

Kicsit félve írom meg életem első blogbejegyzését. Nem mintha a tárgyi kérdéssel kapcsolatban lennének kétségeim, hanem mert bizonytalan vagyok, hogy a mai világban, speciálisan ebben a jelenlegi magyar környezetben létezik-e erre igény. Igény, érdeklődés, kíváncsiság , és elegendő elszántság, energia arra, hogy megtaláljuk, felfedezzük a hétköznapi anyagi dolgokon (munka, pénz, karrier, szex, politika stb.) túlmutató Valóságot.

Annyi segítséget azonban kérek, hogyha van olyan téma amely köthető a blogom tematikájához és érdekel vagy kérdés merül fel ezzel kapcsolatban, ne hezitálj írd meg és megpróbálom körbejárni:)

Na vágjunk bele!

A kérdésre a válasz természetesen az, hogy igen létezik abszolút Boldogság! És hogy ez mit is jelent pontosan?

Először. Ez nem egy állapot, nem valami olyan amit el lehet vagy el kellene érni. Mert bármi amit el akarunk, vagy el szeretnénk érni, amiért valamilyen erőfeszítésre kényszerülünk, valamilyen tevékenységet (pl. valamilyen meditációs technikát) kell végeznünk, hogy az az állapot előálljon, akkor az nem jelent mást, mint azt, hogy az elérni kívánt állapot MOST nincs jelen! És bármi ami ITT és MOST nincs jelen vagy nem lehetséges, az nem lehet abszolút (abszolút = állandó, nem változó, mindig jelenlévő, halhatatlan, független mindentől még a személytől is).

Másodszor. A Boldogság nem egy érzés vagy érzet! Mivel ezekre nem áll az állandó jelző. A boldogság érzése jön és megy és inkább ahhoz köthető, amikor egy vágy eltűnik! Mindenki megtapasztalta már, hogy milyen jó érzés, amikor vágyunk tárgyát (férfi, nő, autó, munka, pénz stb.) megkapjuk. De ha jobban megnézed, a jóérzés abból fakad, hogy a vágy eltűnt és már nem marcangol nem feszít belülről.

De akkor mi az a Boldogság? Mire jó ez egyáltalán?:)

Már mindenki megtapasztalta, Te is! Sőt tapasztalod nap mint nap! Amikor felébredsz, mélyen aludtál, nem is álmodtál és az első pillanatokban, amikor az elme működése még nem indul be igazán, amikor a külvilágot csak homályosan érzékeled van egy különösen békés hangulat. Ez annak az utóhatása, hogy amíg mélyen aludtál, otthon voltál, pihentél, eggyé váltál a Forrással, a Boldogsággal. Na ha ezt szeretnéd az ébrenléti állapotba is felszínre hozni, akkor ez a blog Neked is íródik.

És mire jó ez? Azt hiszem erről elég annyi, hogy akkor nincs több szenvedés!

Ki ne szeretné ezt?

folyt. köv.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://love-peace.blog.hu/api/trackback/id/tr902382600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy ember · http://egy-ember.blog.hu 2013.05.27. 20:59:33

Kár, hogy nem írtad tovább.

A boldogság több oldalról is megközelíthető.

Talán a "Flow" elmélet fogja meg legjobban. Én szeretem a flowt, de egyre ritkábban ér el.

Persze, erről csak én magam tehetek.
süti beállítások módosítása